Krajem prošlog tjedna u organizaciji Visokog učilišta Algebra održano je treće izdanje konferencije Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere, gdje su ugledni domaći i inozemni stručnjaci problematizirali neke od aktualnih tema iz područja digitalnog marketinga.

Izazovima u influencer marketingu svoje je iscrpno predavanje posvetila Shagorika Heryani, stručnjakinja za stratešku digitalnu komunikaciju (Bharat Bambawale & Associates). Riječ je o suradnji brenda i influencera, osobe koja na internetu u nekom području ima toliki autoritet da utječe na odluku o kupnji veće grupe ljudi. Heryani je naglasila važnost njihove autentičnosti i usklađenosti s vrijednostima brenda te da mjera uspješnosti takvih marketinških aktivnosti nije doseg, nego angažman korisnika.

Anja Svetina Nabergoj (Sveučilište Stanford) aktivirala je publiku predstavljajući metodu design thinking, u kojoj veliku ulogu igra uživljavanje u perspektivu korisnika te koja nalaže ranu izradu grubog prototipa za provjeru koncepta.

Personalizacija podrške korisniku tijekom cijelog putovanja, od izbora destinacije do povratka, što se postiže višestrukim testiranjem, bila je tema predavanja Shalini Sukumar iz Booking.coma. Marko Žulj iz Googlea pojasnio je funkcioniranje native oglašavanja, relativno novog u digitalnom svijetu.

Algebrini stručnjaci Dario Car, Leo Mršić i Vanja Šebek predočili su mogućnosti triju najznačajnijih alata za vizualizaciju podataka, a s primjenom nove regulacije Europske unije za zaštitu digitalnih korisničkih podataka (GDPR) u kontekstu digitalnog marketinga sudionike je upoznala konzultantica Biljana Cerin iz Ostenda.

O korištenju elemenata igre u marketinškim aktivnostima na primjeru industrije osiguranja govorio je Damir Plejić iz Amoda, a svoje iskustvo u razvoju mobilne aplikacije u skladu s imidžem brenda podijelile su Vesna Vlahović Dasić i Andrea Krkač iz Coca-Cole.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.