Ljubiteljima gadgeta kompanija Wearable X nije nepoznato ime: o njima se itekako pisalo kada su predstavili Fundawear – donje rublje za partnere preko kojih bi svojoj voljenoj osobi mogli prenositi vibracije preko aplikacije na smartfonu, čak i ako se voljena osoba toga trenutka nalazi na drugom kontinentu. Da, senzori za vibracije su ugrađeni u donje rublje – ne moramo crtati kako djeluju…

Međutim, to je bio prototip a prvi proizvod te australsko-američke kompanije koji se našao na tržištu jest Nadi X, hlačice za jogu. Možete ih naručiti već danas, platiti preko PayPala i dobiti u kolovozu. Cijena? 299 američkih dolara.

Nadi X su opremljene senzorima koji će (više ili manje) nježno zavibrirati kako bi vas upozorile da zakrenete zglobove, koljena ili bokove – otprilike kao da (u hlačama) imate svog vlastitog instruktora joge.

Sve skupa možete kontrolirati preko mobilne aplikacije (gdje možete prilagoditi vibraciju prema vašem iskustvu u jogi; početnicima će vibrirati češće a iskusnima manje). Senzore ne morate vaditi iz hlačica prilikom pranja, samo će trebati povremeno izvaditi bateriju iz džepića kraj koljena, jer nju treba napuniti nakon otprilike sat i pol vježbanja.

U hlačice je ugrađeno pet senzora, koji različitim ritmom vibracije upozoravaju kako bi trebalo vježbati, a Wearable X najavljuje i majicu koja će ići uz hlačice, s još tri senzora za korekciju vašeg joga iskustva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.