Kako se ljeto približava nesvjesno nam se fokus pomiče s ozbiljnih aplikacija za povećanje produktivnosti, organizaciju radnog dana i slične razumne aktivnosti na aplikacije ležernije tematike, namijenjene opuštanju i zabavi.

My Cocktail Bar

Recepti za koktele

Tako nam je neki dan, iz vedra neba (ili zbog vedra neba), na pamet palo potražiti dobru Android aplikaciju za pripremu koktela. Pročeprkali smo malo po webu i zaključili da je vjerojatno najpopularnija aplikacija My Cocktail Bar. Kad smo je instalirali i malo isprobali, nismo htjeli ni pogledati neku drugu, a sad ćemo sebi i vama pokušati objasniti zašto.

Potpuno se slažemo s odlukom autora aplikacije da ne uključe 9.000 koktela, kako to rade druge aplikacije, nego da brižljivo izaberu one najpopularnije. Znate i sami da prevelik izbor često zbuni i paralizira čovjeka, pa je lagodnije da prvu selekciju umjesto vas odradi profesionalac, što je ovdje aplikacija.

Možete krenuti od sastojaka (Ingredients) ili recepata (Cocktails). Odlučite li se za sastojke, pod Manage bar shelf iz popisa izaberete sve sastojke koje imate doma, koji će se kasnije pojaviti pod kategorijom My bar shelf.

My Cocktail Bar

Popis je vrlo opširan, ali ga imate mogućnost filtrirati po nekoliko kriterija: blagi alkohol, jaki alkohol, prirodni sokovi, voće itd. Možete koristiti i standardno pretraživanje.

My Cocktail Bar

U popisu je za svaki sastojak navedeno u koliko se koktela koristi. Pritiskom na sam sastojak saznajemo koji su to točno kokteli i što nam za njih još nedostaje.

Osim slike tu je i kratak, vrlo informativan tekst gdje se navodi kakav mu je okus, odakle potječe itd., tako da mnogo možete naučiti pa oduševiti svoje goste i teorijskim znanjem.

My Cocktail Bar

Imate li neki sastojak kod kuće, označite polje u gornjem desnom kutu i on će biti dodan u My bar shelf. Ako ga želite kupiti, pritisnite susjednu ikonu košare za kupnju i on će biti dodan u Shopping list.

Možete i sami dodati sastojak: dati mu naziv, sliku, kategoriju i opis, dakle sve što imaju i ostali sastojci. I kasnije ga upotrijebiti.

My Cocktail Bar

Krenete li aplikaciju koristiti obrnutim smjerom, od koktela prema njihovim sastojcima, imate samorazumljive kategorije My cocktails, All cocktails i Favorite cocktails.

U popisu svih koktela također imate filtre, pa možete pronaći i nešto bezalkoholno za svoje malodobno dijete.

My Cocktail Bar

Kao što možete kreirati sastojak, tako možete kreirati i svoj koktel, čak mu i čašu izabrati.

Kreiranje koktela možete izvesti na tri načina: od nule, na temelju jednog sastojka ili tako da klonirate neki postojeći koktel i unesete izmjene.

Ova posljednja mogućnost čini nam se najzanimljivija jer ćete vjerojatno htjeti neki postojeći recept prilagoditi svom ukusu i omjer zabilježiti za sljedeću pripremu. Znate ono, fino vam je, sve 5, ali da je još koja kapljica maraskina…

My Cocktail Bar

My Cocktail Bar jako je intuitivan za korištenje, sve će vam odmah biti jasno. Sadržaj je logično posložen i nema nestandardnih rješenja. Drugim riječima, nećete morati učiti koristiti ovu aplikaciju.

Neki joj korisnici zamjeraju što nije vizualno atraktivnija, a nama se sviđa jednostavan i elegantan dizajn koji u prvi plan stavlja dobar sadržaj.

My Cocktail Bar

Sviđaju nam se i pričice uz pojedine sastojke i recepte, iz kojih smo doznali, primjerice, za omiljeno piće Johna Kennedyja te koji se koktel najviše pio na Kubi u vrijeme prohibicije 1930-ih.

My Cocktail Bar

Olakšanje je što u postavkama možemo izabrati metričke jedinice, a dosadnih oglasa rješavamo se na uobičajeni, fer način: plaćanjem.

Sve u svemu, riječ je o odličnoj aplikaciji koju je ugodno koristiti, osim što vam se grlo osuši. Živjeli!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.