Premda je Microsoft odavno prestao davati podršku za svoje zastarjele operacijske sustave Windows XP i Windows Vista, ovomjesečna kolekcija zakrpa za sigurnosne propuste obuhvaća i njih. A to može značiti samo jedno: rupe su krupne. S druge strane, Microsoft naprosto više ne želi da ga javnost doživljava kao odgovornog za nezakrpavanje rupa u starim sustavima, kao što je ona koju je iskoristio zloglasni Wannacry (iza kojeg po najnovijim spoznajama, stoji sjevernokorejska tajna služba – ako je vjerovati američkim i britanskim tajnim službama).

Ovomjesečni komplet zakrpi, koji izlazi sutra, zakrpat će rekordnih 94 sigurnosnih propusta i rupa. Osim po njihovom broju, komplet zakrpi je specifičan i po tome što se Microsoft potrudio opisati ih (ovdje i ovdje) znatno detaljnije nego što to inače radi.

Osim u Windowsima, zakrpe krpaju rupe i u Flashu (njih 12!) i njegovom Microsoftovom pandanu Silverlightu, zatim desetak njih za Internet Explorer (i njegovog nasljednika Edgea), Microsoft .NET-u i Officeu, a tu je i zakrpa prilično ozbiljne rupe za Skype for Business.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.