Imate osjećaj da možete bolje proći na tržištu rada? Niste jedini. A istodobno, 46 posto poslodavaca u SAD-u ima problema da pronađe pravu osobu za posao kojeg nude. Taj podatak Google citira u današnjoj objavi pokretanja usluge Google for Jobs.

Inicijativa je predstavljena na ovogodišnjem skupu I/O prošlog mjeseca, a Google je na poslu oko nje angažirao svoje različite odjele, uključujući onaj za umjetnu inteligenciju (koji ima sve više posla). K tome, uspostavljena je suradnja s drugim tehnološkim gigantima koji imaju što ponuditi kad je traženje posla u pitanju; među njima su LinkedIn, Facebook, Glassdoor…

Korištenje, je, u tipičnoj Googleovoj maniri, savršeno jednostavno: samo u Googleovu tražilicu (na računalu ili mobitelu) upišete što tražite, primjerice „retail jobs“ ili naprosto „jobs near me“. Google zna gdje ste pa ne morate ni upisivati tražite li posao u New Jerseyju ili New Hampshireu – što jest problem ako kanite tražiti posao ondje iz Zagreba ili Osijeka, ali i tome se može doskočiti – uz pomoć VPN softvera, primjerice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.