LG Display je danas u Seulu predstavio po mnogo čemu poseban zaslon: OLED dijagonale 77″ (viši od Toma Cruisea, kako je duhovito primjetio The Verge; naime, glumac je – po Wikipediji – visok okruglo 170 cm, a 77″ zaslon formata 16:9 znači da mu je dijagonala za pola centimetra veća od 170 cm).

Ekran prikazuje sliku Ultra HD razlučivosti (3840*2160), može se podesiti tako da bude do 40% proziran i može se saviti do čak 80 stupnjeva.

Znamo da ste već poželjeti kupiti jedan, da na njemu gledate Dnevnik i sapunice, ali morat ćemo vas razočarati: ovaj je ekran tek demonstracija moći LG Displaya; nema cijenu i nema čak ni naziv. Ako se i pojavi u prodaji uskoro, nema sumnje da će isprva biti ponuđen za korištenje u trgovačkim centrima, sjedištima korporacija i sličnim mjestima, a ne za privatnu uporabu.

Ustvari, svoju svrhu je već ispunio: naime, ovaj je uređaj nastao zahvaljujući dotaciji korejskog ministarstva poduzetništva. Na njemu se radilo 59 mjeseci, no cilj je postignut: to je prvi uređaj ovakvih mogućnosti – konkurencija (kao što je kineski Foxconn, koji je lani kupio japanski Sharp) još nema ništa slično.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.