Naočale spavalice dolaze iz kompanije Sana Health te koštaju malo više od prosječne maske za spavanje – za njih trebate platiti 400 američkih dolara.

Ono što dobijete je, prema riječima proizvođača, savršeni san desetak minuta nakon što naočale stavite na glavu. One, naime, rade više od blokiranja svjetla – unutar kućišta nalazi se niz instrumenata koji naočalama poput onih za virtualnu stvarnost daju moći audio-vizualnog podražaja. Naočale na taj način aktiviraju stanje u mozgu prisutno pri najdubljem stanju opuštenosti, a time nastoje suzbiti nesanicu.

Sana Sleep može pratiti reakciju korisnikovog živčanog sustavu kako bi personalizirala stimulaciju upravo za vas (i vaš mozak).

sana sleep

Predsjednik kompanije Richard Hanbury tehnologiju iza naočala usavršio je tražeći rješenje za kroničnu bol koja mu je otežavala spavanje. Prvi pravi test tehnologija je imala tijekom pothvata Bertranda Piccarda – leta oko Zemlje letjelicom Solar Impulse. Njegov ciklus spavanja omogućavao mu je tri sata sna u danu podijeljene dvadesetominutne segmente. Ovo je bila idealna podudarnost, s obzirom da je Sana Health u to vrijeme testirala uređaj na sportašima kojima je trebao dodatni odmor tijekom putovanja.

Tim rečeno, naočale Sana Sleep nisu samo za sportaše i pilote, već za sve koji imaju problema  sa snom. Nakon uspješnog financiranja kompanija planira naočale za san ubaciti u serijsku proizvodnju. Hanbury je zadovoljno najavio da će svi zainteresirani Sana Sleep moći kupiti u drugom kvartalu 2018., a cijena će im, kao što smo već jednom naglasili, biti 400 američkih dolara.

Sana Sleep

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.