U Berlinu je jučer održana europska premijera novog Honora 9, koji je još ranije predstavljen u Aziji.

Novom modelu odmah je prišiven nadimak ‘Lovac na svjetlost’ jer njegovo se kućište od 3D stakla presijava u bezbroj nijansi kao rezultat odbljeska svjetlosti.

No, to nije novitet jer isti efekt je nudio i stari model Honor 8. Devetka se ipak jasno razlikuje: skener otiska prsta je premješten sprijeda, ispod ekrana, a on je malčice smanjen – na 5,15″, uz Full HD razlučivost (što znači da će baterija trajati još dulje nego na starom modelu, koji je nudio istu snagu: impresivnih 3200 mAh).

Honor 9

Glavno poboljšanje nudi kamera. Straga su dva objektiva: 12-megapikselni glavni i sekundarni 20-megapikselni jednobojni; uz njih je tu i 2x optički zum. Zvuči poznato? Da, to su specifikacije kamere Huaweija P10, udarnog modela Huaweija (koji je ujedno i vlasnik brenda Honor).

I ostale karakteristike dobrim se dijelom poklapaju s P10. Najveća je razlika zapravo dizajn, koji je prilagođen ciljnoj publici Honora: mladima. Dakako, razlika je i u cijeni – Honor je jeftiniji.

Nažalost, nije objavljeno kada će se točno Honor 9 moći kupiti u Hrvatskoj i po kojoj cijeni. Europski izvori spominju cijenu od 450 € – za verziju sa 6 GB, dok je kod nas službeno najavljena ona sa 4 GB.

Honor 9

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.