Mali ptić, veliki krič. Maxellov zvučnik mjeri tek šest centimetara u obujmu ali zvuči kao puno, puno veći primjerak zvučničke vrste. Zvuči… skoro pa kao nešto ozbiljno. Da nekom zavežete oči i pustite mu glazbu preko BT01, nema šanse da se ne bi iznenadio kada bi vidio kako je to malena stvarčica.

Zvučnik od 2 (dva) Watta bez problema će ispuniti zvukom i veću prostoriju, te nametnuti se sigurnim zvukom koji ne ističe previše visoke tonove, ne zvuči flah i ne fali mu kronično basova. Da, naravno, kada ga pojačate blizu maksimuma – počet će kričati. Ali to je najmanji problem: dovoljno je glasan i kada ga ostavite na 80-ak posto glasnoće.

Poanta je: svatko od nas čuo je zvučnike koji koštaju pet-šest puta više a zvuče lošije.

Maxell BT01

Prvi dojam je sjajan, ali nismo našli ništa što bi ga pokvarilo ni kasnije. I ako nikad niste vidjeli Bluetooth zvučnik, odmah ćete znati kako se koristi. Ima ukupno jednu tipku (da, jednu). Ona se koristi za uključivanje/isključivanje, spajanje s Bluetooth uređajem (kada ju držite malo dulje) i odgovaranje na pozive. Iznad nje je dioda, koja će signalizirati kada se zvučnik uključi, kada se spoji s mobilnim uređajem i slično.

Bluetooth je verzije 3.0, pa će se lako spojiti sa svima osim s najstarijim primjercima mobitelske vrste. Očekivano, za razgovore ne zvuči bogznašto – ne zvuče ni znatno skuplji Bluetooth zvučnici: još ćete vi kako-tako čuti sugovornika ali on neće biti sretan.

Nedostaje nam jedino 3,5-milimetarski priključak – onaj standardan, kao za slušalice, zbog kojega rado prigovaramo Appleu i HTC-u kada ga izostavi na mobitelu. Lako moguće da nikad nećete ni zatrebati taj priključak, ali draže nam je kada ga ima – za svaki slučaj, ako treba priključiti neku „staru kramu“ bez Bluetootha.

Šećer za kraj: trajanje baterije. Na kutiji piše da će izdržati 11 sati svirke. Naravno, u stvarnosti će trajanje ovisiti o tome koliko glasno svirate – ali ovo je definitivno uređaj koji će, jednom napunjen, svirati kolikogod vam se hoće. A nije ga problem ni napuniti: puni se preko običnog, starog, dobrog, USB-a.


150 g

65*65*60 mm

49 kuna

Mikronis

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.