Danas predstavljeni Canon EOS 200D namijenjen je onima koji traže moderan i lagan fotoaparat na koji će prijeći s pametnog telefona, a koji se lako koristi i nudi visoku kvalitetu snimaka – kakvu očekujemo od SLR aparata.

EOS 200D ima zaslon koji se zakreće pod raznim kutovima, a dolazi s najnovijim tehnologijama za 2017. godinu. Među njima je automatsko fokusiranje Dual Pixel CMOS, najbrže na svijetu, koje osigurava da se fotoaparat brzo i precizno fokusira te da su objekti maksimalno oštri. Najnoviji APS-C senzor poboljšava performanse pri slabom osvjetljenju a najnoviji Canonov procesor DIGIC 7 automatski optimizira postavke u svakoj situaciji.

Ovo je prvi Canonov SLR fotoaparat koji dolazi s načinom rada za snimanje selfieja, kao i zaglađivanjem kože i zamagljivanjem pozadine za sve ovisnike o Instagramu. Aparat je kompatibilan sa smartfonima a dolazi s ugrađenim mogućnostima povezivanja putem Wi-Fi-ja i Bluetootha, pa korisnici mogu brzo dijeliti fotografije visoke kvalitete putem društvenih mreža uz pomoć aplikacije Canon Camera Connect.

Canon EOS 200D

Drugi novitet, EOS 6D Mark II, namijenjen je drugačijoj publici: strastvenim hobistima i profesionalnim fotografima. Izvana se ovaj SLR ne razlikuje puno od svog prethodnika, ali iznutra – druga priča: tu je senzor punog kadra, razlučivosti 26,2 megapiksela, procesor DIGIC 7, sustav automatskog fokusiranja u 45 točaka koji omogućuje preciznije praćenje…

Canon navodi kako je novi model podesan za cijeli niz specijaliziranih fotografskih primjena: od putopisa do portreta. Poboljšani ISO 40 000 koji se širi na ISO 102 400 omogućuje fleksibilnost, tako da fotografi dokumentaristi mogu mirno snimati scene znajući da će se moći razabrati svi detalji, i u najtamnijoj noći. S druge strane, novi sustav automatskog fokusiranja zadržava mogućnost preciznog hvatanja objekata i pri najslabijem svjetlu – savršeno za portrete pri oskudnom ambijentalnom osvjetljenju.

EOS 6D Mark II prvi je Canonov fotoaparat koji ima 4K način rada za snimanje videozapisa s vremenskim protokom (time-lapse) te intervalomjer za što raznolikije snimanje videa. Ugrađena 5-osna stabilizacija pri snimanju videozapisa služi za poništavanje trešnje kad se snima iz ruke ili u pokretu.

Canon EOS 6D Mark II

U službenom hrvatskom priopćenju ne navodi se kada i po kojoj cijeni možemo očekivati ta dva nova aparata, ali zato Nijemci iznose podatak o izlasku na tržište u srpnju, po cijeni od 599 odnosno 2.099 eura (samo tijelo, s PDV-om).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.