M51+ napravljen je za obožavatelje pucačina iz prvog lica koji nemaju baš previše novca, a žele dobiti čim više u omjeru s uloženim.

Na prvi pogled, za cijenu od oko 350 kuna, ovaj paket izgleda fenomenalno. U njemu dobivamo žičani miš M51+ zajedno sa USB hubom MB10 koji vrši funkciju bungeeja.

Što je, dovraga, bungee?

Riječ je o posebnom i relativno praktičnom izumu koji igračima omogućuje igranje omiljene igre bez brige da će im žica od miša zapeti za rub stola i zbog toga izgubiti partiju. Bungee drži kabel miša u zraku i onemogućuje njegovo razmatanje po stolu. Osjećaj igranja sa mišem priključenim na ovaj gadget ne bi mogao izravno usporediti sa korištenjem bežičnog miša. On jednostavno otklanja statističku šansu da vam miš posred igre zapne za stol ili neku drugu periferiju.

Sharkoonov bungee relativno je jednostavan uređaj koji pored stabiliziranja vašeg razularenog kabla od miša služi kao i produžetak za USB koji na sebi ima četiri USB porta. Stručni naziv za ovu spravicu je USB hub i svaki ozbiljniji vlasnik PC-ja nahvalit će vam ih do neba.

Što je pod poklopcem?

Sad, što se samog miša M51 tiče, riječ je o relativno neuglednom uređaju koji igraču nastoji ponuditi čim više za čim manju cijenu. Dakle, on dolazi sa skrolom koji se kreće u četiri smjera, indikatorom osjetljivosti koju se podešava stiskom na posebni gumb, tri bočna gumba na lijevoj i jedan bočni gumb na desnoj strani te naravno – pozadinskim osvjetljenjem koje je moguće podesiti putem Sharkoonovog gejming softvera.

No to nije sve! M51 dolazi i sa podesivom težinom koju regulirate dodavanjem ili oduzimanjem malih utega smještenih u donji dio glodavca.

Uz sve ove divne igračke čovjek se zapita na čemu se onda štedjelo ako bungee i miš dobivamo za manje od 50 eura. Pa, na materijalima. Miš, kako ga god okrenuli, ostavlja vrlo jeftin dojam. Plastika je polu-mat magnet za otiske prstiju, a gumeni gripovi sa strane izgledaju kao da će vam se zalijepiti za kožu ako sobna temperatura skoči iznad 25 Celzijevih stupnjeva.

Opći dojam

Tim rečeno, M51 nije užasan miš. Ako ste dešnjak, nemate previše novca, a volite pozadinsko osvjetljenje i solidni optički senzor, on je idealni izbor. Uostalom, uz njega dolazi bungee sa USB Hubom, a cijela stvar mi se čini kako bi uz relativno malo nabijanja nakon izgubljenih partija mogla izdržati nešto više od dvije godine prije nego što nešto krene nizbrdo. Jasno, možda sam u krivu, no valja uzeti u obzir da hardver koji recenziram uvijek moram vratiti nakon nekoliko dana ili tjedana testiranja, što znači da ga ne mogu koristiti do trena kada stopostotno mogu potvrditi je li izdržljiv i dugotrajan ili ne.

U globalu, ne vidim stvarni razlog zbog kojeg bi rekao ne M51+ kombinaciji. Riječ je o jeftinom mišu koji može napraviti puno toga, ne trudi se prodati pod nečim vrjednijim i u načelu radi ono za što je napravljen bez pogovora. Naravno, ako mislite nabavljati glodavca za malo zahtjevnije stvari poput natjecanja ili se nadate da će izdržati barem šest-sedam godina, ovo ne bi nazvao najidealnijim izborom.


+

  • Puno toga za malo novca
  • Praktičnost bungeeja
  • Solidne performanse

  • Jeftina plastika
  • Užasan dizajn
  • Softver bi mogao biti bolji

150 g

41 mm

379 kuna

Mikronis

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.