Zagrebački Mobis Electronic ove godine slavi 25 godina poslovanja kao distributer poznatih svjetskih brendova mobilnih uređaja, a na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavio je novu suradnju, s renomiranom tajvanskom tvrtkom Asus.

O Asusovim smo mobitelima već pisali, uključujući Asus ZenFone 3 Deluxe koji je donio nekoliko tehnoloških noviteta. On je sada dostupan u prodajnoj mreži Mobisa i partnera, skupa s osnovnim modelom ZenFone 3 i modelom s velikim ekranom ZenFone 3 Max.

Asus ZenFone 3 Deluxe

Glavne zvijezde jučerašnjeg predstavljanja bila su dva modela koja se na našem tržištu očekuje najesen. Asus ZenFone AR je smartfon razvijen u uskoj suradnji sa Googleom; prvi je koji podržava Googleove tehnologije Daydream za prikaz sadržaja u virtualnoj stvarnosti (virtual reality, VR) i Tango za prikaz sadržaja u proširenoj stvarnosti (augmented reality, AR) – kombinaciju virtualnih elemenata u stvarnom okolišu.

ZenFone AR nije prvi uređaj koji podržava Tango, ali je najtanji i najlakši uređaj te vrste, s tri kamere (nužne kako bi se dobila mogućnost percepcije dubine) od kojih glavna nudi razlučivost od čak 23 megapiksela. Sve to skupa pogoni procesor Snapdragon 821, prvi na svijetu s 8 GB radne memorije, a tu su i 5,7″ Super AMOLED zaslon WQHD razlučivosti te petomagnetni zvučnik.

Asus ZenFone AR

Asus ZenFone Live prvi je smartfon koji ima ugrađenu i optimiziranu tehnologiju za uljepšavanje fotografija i videa u stvarnom vremenu, pomoću aplikacije BeautyLive. Ona kombinira pametne algoritme i hardversko ubrzanje kako bi automatski stvorila slike glatke kože i uklonila nepravilnosti, a jednostavno se integrira s Facebookom, Instagramom i YouTubeom. Tu su i dva MEMS mikrofona koji smanjuju okolnu buku, dok prednja LED bljeskalica posvjetljava stvarne tonove kože. ZenFone Live također ima 13 MP kameru s otvorom blende od f/2.0, petoprizmnu stražnju leću te Asusovu vlastitu tehnologiju PixelMaster za snimanje pri slabom osvjetljenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.