RED je dobro poznato ime svim ljubiteljima napredne tehnologije: njihove kamere su toliko tehnološki napredne da Hollywood i medijski profesionalci često nemaju izbora: ili RED ili… druge nema.

Svoju ekskluzivnu naprednu tehnologiju RED sada uvodi u svijet mobitela. Jučer predstavljeni Hydrogen One prvi je mobitel na svijetu s holografskim prikazom, i to takvim da nisu potrebne specijalne naočale. Na njegovom 4.7″ ekranu moći će se gledati holografski sadržaji u RED-ovom formatu H4V (Hydrogen 4-View), ali i stereoskopski 3D sadržaji, 2D/3D virtual reality, augmented reality i mixed reality. Eh da, i „normalni“, 2D sadržaji.

Sve to prati i jednako „nabrijani“ zvuk: algoritam H3O pretvarat će „normalni“ stereo zvuk u višedimenzionalni.

To je otprilike sve što se zna o ovom mobitelu kojeg pogoni Android, osim da će se Hydrogen moći koristiti s RED-ovim kamerama kao daljinski upravljač i monitor, te da će RED naknadno izdati dodatne module.

Zna se, međutim, cijena po kojoj možete odmah prednaručiti ovaj uređaj koji će izaći početkom slijedeće godine. Dvije su verzije: aluminijska za 1195 dolara i titanska za 1595 dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.