LG Electronics je danas službeno predstavio Q6, prvog predstavnika nove serije Q koja po cijeni pripada u srednju klasu.

Q6 ipak donosi nekoliko osobina novog vrhunskog modela G6, od kojih je najočitiji format ekrana. LG ga naziva FullVision, a radi se o ekranu kojem je visina dvostruko veća od širine (18:9). Veličina ekrana je uobičajenih 5,5″ ali zato je razlučivost neobičnih 2160*1080 – kao Full HD ali produžene visine. Takav format olakšava multitasking, odnosno prikazivanje dvije aplikacije istodobno na podijeljenom ekranu.

Mobitel pokreće novi procesor Snapdragon 435 (koji pogoni i novi Xiaomi Redmi 4) s 3 GB RAM-a i 32 GB ugrađene memorije. Nudit će se u četiri kombinacije boja, ali i u dvije dodatne izvedbe (sve ih možete vidjeti na uvodnoj slici), svaka u tri kombinacije boja: Q6+ sa 4 GB RAM-a i 64 GB ROM-a te jeftiniji Q6α s 2 GB RAM-a i 16 GB ROM-a.

Još jedna prvorazredna osobina „posuđena“ sa G6 je vrlo tanki okvir oko ekrana. Tu je i metalni okvir, izrađen od aluminijske legure klase 7000 (koja se koristi i u zrakoplovima) a dizajn obilježavaju i atraktivne zakrivljene linije te zaobljeni kutovi kućišta i zaslona.

Adut Q6 su i kamere: prednja je širokokutna koja omogućuje selfie od 100 stupnjeva a stražnja nudi razlučivost od 13 megapiksela. Baterija od 3000 mAh nije zamjenjiva ali LG tvrdi da je testirana u uvjetima strožim od onih koje propisuju međunarodni protokoli.

LG Q6 se na našem tržištu očekuje već u kolovozu.

LG Q6

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.