Jučer smo pisali o papreno skupom smartwatchu Louisa Vuittona a danas donosimo suprotan primjer. Novi Ticwatch S/E osigurao je svojim tvorcima milijun dolara za jedva desetak dana crowdfunding kampanje na Kickstarteru.

O Ticwatchu smo već pisali lani, kada je njihov smartwatch na isti način brzo prikupio milijun dolara. Novi model nudi se u dvije varijante: Ticwatch E (kao Express) i malko skuplji Ticwatch S (kao Sport) s jačim GPS prijemnikom.

Nove modele pokreće Android Wear, ali u verziji koju su preradili i sebi prilagodili proizvođači Ticwatcha – kineska tvrtka Mobvoi, koju Google toliko cijeni da je odlučio uložiti u nju. Dakako, Ticwatch S/E podjednako dobro radi i s iPhoneom i drugim iOS uređajima.

Što sve može? Uz uobičajene funkcije poput primanja poruka, prikazivanja podsjetnika iz kalendara, prepoznavanja glazbe, praćenja vježbanja i spavanja… Ticwatch nudi i par „specijaliteta“ kao što je diktiranje bilješki, simultano prevođenje između svjetskih jezika i analiziranje rezultata vježbanja.

Cijena? Početna cijena od 99 dolara za Ticwatch E odnosno 119 za Ticwatch S više nije dostupna – početna naklada je „planula“ a kako je krenulo – uskoro bi mogla i slijedeća (119 odnosno 139 dolara). Isporuka kreće u studenom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.