Otkako je nastao film, prva asocijacija na njega je prikazivanje na projektoru. Da, filmove danas većinom gledamo preko ravnih ekrana – malih i velikih – ali svejedno, kada spomenete film, prva asocijacija većini nas je kino-dvorana i njezini projektori.

I to se mijenja. Samsung, i njegova akvizicija Harman, u četvrtak (to je dan za kino-premijere!) su na prestižnoj lokaciji Lotte Cinema World Tower u Seulu otvorili kino-dvoranu bez projektora. Mjesto platna u njoj zauzima Super S Cinema LED ekran veličine 10*6 metara – manji nego što smo navikli kod platna za projekcije; a što ćete, skupe su te nove tehnologije…

Ekran podržava 4K razlučivost i HDR te prikazuje 100% boja u DCI spektru. Samsung navodi kako je ekran deset puta svjetliji nego što smo to navikli kod projekcija, pa u kino-dvorani ne mora biti mrak.

Uloga Harmana je dakako ozvučenje: njegovi JBL zvučnici su tako raspoređeni da će „slušatelji čuti jednako živahan zvuk gdje god sjeli u dvorani“, tvrdi se u priopćenju.

Dužnosnici Samsunga iznijeli su Korea IT Newsu ambiciozan plan da svoje projektore do 2020. godine nasele u čak 10% svih kino-dvorana u svijetu.

Samsung

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.