Da, da, svi znamo: na pranje zubi treba potrošiti barem dvije-tri minute. Samo što nemamo uvijek za to vremena. Ako pravilno peremo zube, na tu ćemo radnju do kraja života potrošiti 108 dana…

Srećom, tehnologija 21. stoljeća ima rješenje i za to. Nakon tri godine razvoja, predstavljen je Amabrush – četkica za zube koja masira, četke, čisti, pere, ispire zube – sve odjednom, pa cijeli proces traje 10 sekundi. Dovoljno je staviti četku u usta, uključiti tipku i isprati usta nakon 10 sekundi.

Uz Amabrush, više nemate ispriku: 90% svih bolesti zuba i desni nastaje samo zato što ljudi nemaju dovoljno strpljenja oprati zube na pravi način.

Nismo stručnjaci za dentalnu higijenu, ali ovaj novi izum dolazi s blagoslovom FDA (američke agencije za hranu i lijekove). Detaljan opis možete pronaći na Kickstarter kampanji kojoj je cilj bio prikupiti 50.000 € da bi do danas prikupila milijun i pol eura. Traje još 18 dana.

Isporuka je u prosincu a sada možete kupiti četkicu za 79 eura, odnosno par za 88 eura. Nude se dakako i luksuznije varijante, s bežičnim punjačem i više rezervnih dijelova (koji, sami po sebi, nisu skupi). Premda smo inače ljubitelji bežičnih punjača, ovaj i nije neophodan jer s jednim punjenjem će izdržati mjesec dana.

Dakako, tu su i Android/iOS aplikacije kojima možete podesiti četkicu svojim željama i navikama, pa ako treba – i produljiti pranje zubi na 11-12 sekundi…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.