Zbogom, Google Now. Pretraživački gigant odustao je od napora da vam na mobilnim uređajima servira vijesti i podatke koji vas taj čas zanimaju – i sada uvodi novi takav pokušaj. Ubuduće, kada pokrenete Googleovu aplikaciju na mobitelu, dočekat će vas feed – niz vijesti pripravljen baš za vas. Jer, Google vas poznaje: zna što vas zanima…

Zvuči poznato? Da, ne možemo se oteti dojmu da je to identično feedu koji nas dočekuje na naslovnoj stranici Facebooka. Jedina bitna razlika je što kod Googlea neće biti toliko novosti od poznanika koliko iz službenih izvora.

Dakako, Googleov feed ćete moći preraditi na nekoliko načina – uklanjajući ono što vas ne zanima i birajući Folllow na novitetima koji vas zanimaju – a Google će se pobrinuti da od prvog dana u feedu izlaze upravo one vijesti koje vas zanimaju. Moguće je da doista bude tako, jer Google iz mjeseca u mjesec predstavlja novitete koje omogućuje njegova sve naprednija umjetna inteligencija.

Novosti su dostupne korisnicima u SAD-u već danas, u novoj verziji Googleove aplikacije za Android i iOS, a za koji tjedan ih možemo očekivati i kod nas.

ilustracija: Google

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.