Da bi istesali mišiće i postigli vitku liniju, morate puno potrošiti, zar ne? Zapravo ne. Cijela jedna industrija nudi vam svakojaka rješenja – koja su mnogi spremni papreno platiti. Međutim, ne mora biti tako. Mobilna aplikacija Madbarz donosi sve što je potrebno da bi vježbali sami, bez skupe opreme, kod kuće ili u parku – i ostvarili svoje želje.

Madbarz

Fitness aplikacija

Pokrenuo ju je zagrebački zubni tehničar Luka Macner, pretvorivši svoj hobi – street workout, kojeg je prakticirao na Jarunu – u mobilnu aplikaciju za iOS i Android koja je već privukla više od milijun korisnika. Web odredište Madbarz je pokrenuo 1. siječnja 2013., a s njim sam pričao krajem 2014., kada je mobilna aplikacija bila u zatvorenoj beta fazi, a na njoj se radilo u sklopu Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva (ZIP-a). „Profitabilnost dolazi na red kada uvedemo PRO opciju unutar aplikacije i privučemo dovoljno velik broj korisnika. Naš dugoročni plan je upravo to – osvojiti što veći broj korisnika proširivanjem aplikacije funkcijama koje će im donositi vrijednost“, rekao je Luka.

Nepune tri godine kasnije, cilj je ostvaren; doduše, plaćena opcija ne zove se Pro Nego Premium a donosi tjedne planove vježbi i izazove, detaljni vodič kroz ishranu (bez pravilne ishrane nema puno vajde od vježbanja!), detaljne mogućnosti praćenje napretka te offline rad. „Pretplata na tjednoj bazi košta manje od jednog piva ili cijeđenog soka u nekom kafiću“, kažu u priopćenju. Prvih tjedan dana pretplate je besplatno, tako da možete isprobati odgovara li vam.

Madbarz

„Ako pogledamo našu statistiku, zanimljivo je da su ponedjeljak i utorak dani kada se ljudi najčešće odluče trenirati. Što naravno ne možemo reći za petak, subotu ili nedjelju. Hrvati pak najviše vole kraće treninge u trajanju od oko 15 minuta te preferiraju trenirati ruke i trbuh”, otkriva Luka Macner, osnivač Madbarza, koji je u međuvremenu postao alumni prestižnog globalnog akceleratora Techstars iz Londona te primio njihovu investiciju.

Madbarz

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.