Blippar je jedan od pionira augmented realityja (AR), tehnologije u kojoj se elementi virtualne stvarnosti miješaju sa stvarnim svijetom oko nas. Njihov najnoviji „proizvod“ zove se Halo a radi se o mogućnosti da svoje lice prikažete okruženo ikonama – ali ne na društvenim mrežama ili u chatu nego u stvarnom svijetu.

Halo radi tako da odaberete oblačiće koje će prikazivati kako ste raspoloženi, a u njima mogu biti smileyji (3D, animirani), fotografije, tweetovi, videi s YouTubea, glazba sa Spotifyja… Sve će se to prikazivati u obliku oblačića oko vaše glave svim drugim (ili samo odabranim) korisnicima Blippara koji će prema vama uperiti svoj mobitel s uključenom aplikacijom.

Blippar

Naravno, cijeli smisao ovog noviteta je da jednog dana Blippar zaradi tako da proda te oblačiće oko vaše glave. (To se, vrlo uvijeno i indirektno, spominje i na službenom blogu.) Coca Cola će vjerojatno rado platiti da se nekoj ljepotici oko glave vrti bočica Coca Cole koju će motriti žedni smiley – jer, prije ili kasnije netko će, oboružan Blipparom, prići i ponuditi da joj kupi bocu Cole.

U međuvremenu, u oblačiće oko svoje glave možete uvrstiti slike svog omiljenog celebrityja – ako ste uvjereni da ste njegov lookalike – jer, Blippar je u svoju bazu uvrstio slike 370.000 slavnih osoba.

Blippar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.