Već smo pisali o bone conducting tehnologiji koja omogućuje slušanje preko vibracija koje se prenose u srednje uho, a sada se pojavio najmanji uređaj te vrste – prsten Orii koji omogućuje da čujete sugovornika u telefonskom razgovoru tako da naprosto pritisnete prst na uho.

Orii je sada na crowdfounding kampanji na Kickstarteru i već je zaradio 120.000 dolara – četiri puta više nego što je traženo, a još ima 23 dana do kraja kampanje.

Nakon što vam zazvoni mobitel, Orii će zavibrirati i zasvijetliti, i tada je dovoljno da pritisnete prst pored uha da odgovorite na poziv. Sugovornik će vas čuti preko para mikrofona ugrađnih u prsten, a pozornost sviju oko vas je apsolutno zajamčena.

Orii je isprva koštao 99 dolara, a sada ga možete dobiti za 119 dolara; u prodaji će koštati 40 dolara više, nakon što isporuke krenu u veljači slijedeće godine.

Osim telefoniranja, Orii može poslužiti i za izdavanje naredbi Siri i Google Assistantu, kao i za čitanje poruka (na engleskom) koje stižu na mobitel te odgovaranje na njih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.