Curiosity je naziv aplikacija koja služi baš tome – da zadovolji vašu znatiželju. Svaki dan ona izbacuje odgovore na pet pitanja koja ste si možda već postavili, a možda i niste – ali ako ste znatiželjni, sigurno će vas zanimati odgovori!

Curiosity

Zanimljivosti

A sada vas već sigurno zanimaju kakva su to pitanja, pa eto primjera: na današnji dan,
Curiosity piše o tome kako čulo mirisa može upravljati našim mozgom, donosi priču o tome kako je jedan majmun (OK, uz ljudsku pomoć) tužio fotografa da bi dobio vlasnička prava na svoju fotografiju, odgovara na pitanje kako su Rimljani pravili tako snažan „beton“ da je izdržao do naših dana, kako misli o novcu nadjačavaju sve ostale misli te zašto se pahuljice koje jedemo za doručak drže zajedno u mlijeku.

Čak i ako vas te pričice nisu zainteresirale toliko da ste već otplahutali do njih, vjerujte nam na riječ: Curiosity ima zanimljivih tema. Među njima su i one vezane uz tehnologiju; primjerice, ova priča o tome kako će se prometne gužve automatski smanjiti čim količina samovozećih automobila naraste na pet posto.

Curiosity je dostupan za Android i iOS smartfone, kao i na webu (pomalo razblažen reklamama). Priče su dugačke, atraktivno ilustrirane i najčešće popraćene videom. Ako vam je godišnji odmor počeo, ili naprosto se želite zabaviti i zaboraviti na posao i brige – navalite!

Jedina mana: dostupan je samo na engleskom…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.