Ako ne želite spoilere – da unaprijed saznate što će se dogoditi u četvrtoj epizodi osme sezone Igre prijestolja – izbjegavajte ovih dana online izvore o najpopularnijoj seriji svih vremena, barem do nedjelje navečer / ponedjeljka ujutro po našem vremenu, kada će ta epizoda biti premijerno emitirana.

Naime, HBO je potvrdio priču koju je prvi objavio Entertainmnt Weekly: nepoznati hakeri su preko vikenda upali u serveru HBO-a i ukrali četvrtu epizodu – ali ne video, nego samo scenarij.

Ukupno je ukradeno 1,5 terabajta podataka, uključujući slijedeće epizode u nas ne toliko popularnih serija Ballers i Room 104, koje su već pronašle put do nelegalnih Torrent odredišta.

Igra prijestolja je već zaradila titulu najpiratiziranije serije svih vremena, a HBO je imao iskustva sa “curenjem“ prve četiri epizode pete sezone. Tada se nije radilo o upadu hakera nego o američkom običaju da podijeli DVD novinarima prije same premijere, kako bi mogli napisati recenzije što prije. Netko od njih je predao (prodao?) nove epizode hakerima, pa otada siroti novinari ne dobivaju materijale od HBO-a unaprijed…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.