Huawei je ovom prilikom zanemario osnovno pravilo komuniciranja s medijima: nije naveo kada će se novitet moći kupiti niti po kojoj cijeni. Stoga nam preostaje samo da prenesemo par škrtih informacija iz priopćenja za medije, a ocjenu zanima li vas ovaj mobitel i je li uopće za vas – sačuvajte za kasnije, ako se do tada već ne odlučite za neki drugi model…

U nedostatku čvrstih fakta, Huawei kaže da je nova Y serija „namijenjena onima za koje zabava nikad ne prestaje“ a da je ovaj model „namijenjen mlađim korisnicima pametnih telefona koji traže atraktivan i moćan uređaj“.

Od tehničkih detalja, spominje se baterija od 4000 mAh (koja traje dugo sama po sebi, a može se softverski optimizirati da traje još dulje), Qualcommov procesor (ne kaže se koji, jer radi se o relativno sporom 435), 3 GB RAM-a i 32 GB memorije koju zauzima Android 7 i Huaweijevo sučelje EMUI 5.1.

Nešto više detalja objavljeno je o 5,5″ ekranu (razlučivosti samo 720p – navode nezavisni izvori) koji nudi 2,5D zakrivljenost, a još više o kameri: opremljena je tehnologijom Phase Detection Auto Focus pa može fokusirati u samo 0,3 sekunde. Stražnja kamera je od 12 megapiksela a prednja od 8 MP nudi otvor blende od f/2.0.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.