Canon je jučer predstavio novi model u najpopularnijoj seriji malenih foto-pisača Selphy.

Kao i raniji modeli, CP 1300 omogućuje ispis direktno sa smartfona, preko Wi-Fi-ja ili protokola za bežični ispis AirPrint ili Mopria a fotografije je lako odabrati na 3,2″ LCD ekranu koji se može zakretati za bolju vidljivost. Učitava i SD kartice. Foto-kvaliteta se postiže dye sublimation tehnologijom koja podržava 256 nijansi svake boje, a rezultat je ukupno 16,3 milijuna mogućih boja.

Za razliku od ranijih modela, novi Selphy nudi izbor između jednog sjajnog i triju polusjajnih završnih obrada ispisanih fotografija a da pritom ne morate mijenjati papir ni tintu. Za samo 47 sekundi ispis fotografija je gotov, a Canon obećava da im je kvaliteta identična onima iz foto-studija jer tijekom vremena ne blijede, a zaštićene su i od mrlja (prolivene kave…) te otisaka prstiju.

Selphy CP 1300 automatski raspoznaje objekt i pozadinu slike radi uklanjanja šuma i poboljšanja boja, za postizanje veće oštrine i svjetline. Snaći će se i s fotografijama za dokumente, zahvaljujući mogućnostima vodiča za uokvirivanje lica i unaprijed ponuđene 42 dimenzije, dok vodič za izrezivanje osigurava oštre rubove i smanjuje količinu neiskorištenog papira. Nudi i ispis na razglednice, kartice (veličine kreditne), mini-naljepnice, foto-stripove (nalik na one nastale u samoposlužnoj foto-kabini), kao i na Instagramov kvadratični format.

U dodatnoj opremi nudi se baterija velikog kapaciteta, a mala težina i mala masa znače da se može lako ubaciti u torbu i nositi na obiteljska druženja kako bi se uspomene mogle trenutačno snimati i ispisivati.

Canon Selphy CP 1300 na tržište stiže u rujnu, u tri boje (crna/bijela/ružičasta). Cijena za hrvatsko tržište nije objavljena ali znamo da će se u Njemačkoj moći kupiti za 139,99 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.