Facebook je jučer predstavio Watch, novu platformu za prikazivanje videa. Još ju ne možemo vidjeti: isprva će se prikazivati samo Amerikancima, i to za početak manjoj grupi – toliko da najpopularnija društvena mreža „nauči“ kako da oblikuje novu uslugu.

Watch će se koncentrirati na serije i serijale – od onih zabavnih (Kitchen Little u kojima djeca uče profesionalne kuhare kako bi trebalo kuhati) preko edukativnih (life coaching) do sportskih (utakmice Major League Baseballa). Prema nezavisnim medijima, u kasnijoj fazi bi se trebale uključiti i klasične TV postaje i filmske kuće sa svojim sadržajima, no u ovom trenutku sve skupa uvelike podsjeća na YouTube.

Facebook je prilagodio svoje alate Watchu – tako primjerice ako puno ljudi reagira na video smileyjem koji se smije, on će automatski ući u kategoriju komičnih videa (What’s Making People Laugh). Naravno, svakom korisniku Facebooka će se u Watchu pri vrhu prikazivati video zapisi koje rado gledaju Facebook prijatelji.

Facebook je objavio i nešto više detalja za one koji bi htjeli biti autori. Ondje je navedeno i kako će se Watch financirati: prikazivanjem oglasa u pauzama unutar videa (Ad Breaks).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.