Još je deset dana ostalo do otvaranja sajma potrošačke elektronike IFA, u Berlinu 1. rujna, ali već nam stiže prva obavijest o gadgetima koji će premijeru doživjeti na sajmu.

Kao i lani, LG unaprijed najavljuje dva nova modela ultraprijenosnih projektora – kategorije uređaja u kojima je neprijeporni predvodnik (kao i u LED projektorima općenito). Jači model je laserski projektor ProBeam UST (što je skraćenica za Ultra Short-Throw; „pravo ime“ modela je nepamtljivo: HF85JA).

LG ProBeam UST pruža Full HD sliku s iznimno male udaljenosti: ako ga postavite na 12 centimetara od zida (ili neke druge površine) na koju će projicirati, dobit ćete sliku dijagonale jednog metra. Ne zahtjeva ni poseban stalak: samo izvučete nožicu ispod njega i nakosite ga kako vam odgovara. Tehnologija Four Corner Keystone automatski ispravlja vodoravnu i okomitu iskrivljenost slike, što znači da ne morate brinuti gdje ćete ga smjestiti.

Ne morate brinuti ni o osvjetljenju prostorije u kojoj se nalazite: projektor generira do 1.500 ANSI lumena osvjetljenja, što je upola svjetlije od lanjskog modela. Omjer kontrasta od 150.000:1 osigurava da svaka televizijska emisija ili film izgledaju oštro.

LG ProBeam UST nudi niz opcija za bežično povezivanje, a dolazi s LG-evom Smart TV platformom webOS, koja omogućuje pristup sve većem broju streaming usluga.

projektor
LG ProBeam HF85J

Drugi novi projektor je HD mališan LG MiniBeam (punim imenom: LG PH30JG) kod kojeg je naglasak na mobilnosti. Ugrađena baterija od 9000 mAh traje do četiri sata – dovoljno za dva cjelovečernja filma – a puni se preko USB Type-C priključka, preko kojeg na njega možete i spojiti mobitele, laptope i razne uređaje. Preko Bluetootha možete poslati zvučni signal bežičnom zvučniku, smartfonu ili čak zvučnom sustavu u automobilima a značajka Multi-Angle Projection omogućuje da se uređaj nagne do 70 stupnjeva kako bi se slika prikazala visoko na zidu ili čak na stropu bez upotrebe tronošca.

LG

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.