Predstavljen kao jedan od najvećih aduta prilikom izlaska Samsungovog Galaxyja S8, njegov digitalni osobni pomoćnik Bixby dosad se nije pokazao kao takav – ne samo zato što razumije samo dva jezika (engleski i korejski) nego i zato što je očito work in progress, što bi rekli Amerikanci: na njemu se još uvijek radi. Dobra strana toga je da će s vremenom biti sve bolji i bolji, a loša strane je što – sudeći po reakcijama američkih medija – još uvijek kaska za konkurencijom kao što je Amazonova Alexa, Googleov asistent (kojem svako malo mijenja ime) i Appleova Siri.

Međutim, sada i sami možete isprobati Bixbyja: od danas je on dostupan i u našim krajevima, kao i manje-više svugdje drugdje: u više od 200 zemalja svijeta. Sve što vam treba jest Galaxy S8 (+) kojem je nedavno snižena cijena na 5849 kuna.

Ako ste pomislili da to znači da će vas Bixby razumjeti kada mu se obratite na materinjem jeziku, varate se: Bixby još uvijek razumije samo dva jezika, no Samsung ističe kako će postupno uvoditi i druge jezike (te na druge načine poboljšati svog virtualnog asistenta).

Razlog zbog kojeg je to Samsung učinio baš danas, nema (za razliku od većine ostalih današnjih vijesti) baš nikakve veze s pomrčinom, nego s jednim drugim događajem: sutrašnjim predstavljanjem Notea 8, kojeg možete pratiti uživo i iz Hrvatske, sutra od 16 sati, na ovoj adresi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.