Sada kada možemo praktički besplatno trošiti mobilni internetski promet dok smo u Europskoj uniji, isplati se isprobati aplikaciju koja će vam detaljno prezentirati znamenitosti u okolici.

Field Trip

Turistički vodič

Field Trip se doista trudi biti zanimljiv: ne samo da pokriva klasične turističke vedete nego će predstaviti i više detalja o nekom posebno zanimljivom restoranu (ne zato što su platili, nego samo ako ima neku zanimljivu priču), ili pak mjestu na kojem je snimljen neki poznati film.

Dobra vijest je da Field Trip radi i na starim verzijama Android i iOS smartfona, a loša vijest je da je to zato što aplikacija nije obnovljena već dvije godine, od svibnja 2015. (OK, iOS verzija je malko novija, ali samo zato da dohvati novitete iz Android verzije.) Još gora vijest je da vjerojatno neće ni biti. Naime, pala je u zapećak ne zato što ne valja ili nije dosegla popularnost, nego zato što je njen tvorac Niantic u međuvremenu a) kupljen od strane Googlea; b) razvio aplikaciju koja je puno, puno unosnija: Pokémon Go.

Field Trip se može koristiti na više načina; možete i sami tražiti znamenitosti u okolici (ili ondje gdje tek namjeravate otići) ali najefektnije je da ga ostavite da se sam oglasi kada u blizini bude nešto zanimljivo (dakako, pri tome GPS troši bateriju, ali ne previše).

Tada će prezentirati priče – prilično dugačke i s ne baš puno slika, ali vrlo zanimljivo pisane; uostalom, potječu iz vrlo uglednih izvora kao što su TimeOut i specijalistički izvori kao što je Food Network (recenzije lokalnih restorana i slično), Arcadia (povijesne znamenitosti), arhitektura (Inhabitat), glazba (Songkick), shopping…

Field Trip

Ono što nas je ugodno iznenadilo je što aplikacija nudi i čisto pristojnu selekciju hrvatskih znamenitosti. U teoriji, trebala bi i raditi na hrvatskom – tako da prevodi tekst s engleskog – ali u praksi to nam baš i nije uspjelo (za čim, znajući kvalitetu Googleovog Prevoditelja, i nećemo žaliti).

No zato radi na engleskom, i to ne samo pisanog nego i na govornom; možete ga podesiti da vam naglas izgovara zanimljivosti o mjestima pokraj kojih prolazite dok se vozite.

Field Trip

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.