Sve one koji se ne mogu natjerati da cijeli sat provedu na fitnessu obradovat će informacija da je jedna znanstvena studija pokazala da se sve vježbanje potrebno za zdravo tijelo i duh može sažeti u samo 7 minuta vježbanja – ali dosljednog i redovitog vježbanja.

7 Minutes Workout

Fitness asistent

Na bazi zaključaka te studije nastala je ova aplikacija koja vas vodi kroz neke od 55 intenzivnih vježbi u trajanju od po 30 sekundi sa 10 sekundi pauze između njih. Ukupno je dostupno više od tisuću kombinacija.

Otkako je ta studija potvrđena u zdravstvenoj (i fitness) zajednici, pojavio se cijeli niz aplikacija za smartfone koji u nazivu imaju riječi ‘7 minutes’ – no ova je definitivno najjača. Potvrđuje to i broj korisnika: više od dva milijuna ljudi ju je preuzelo, a ime odlične ocjene na Google Playu i App Storeu.

Odnedavno, tu je i treća verzija: za Apple Watch.

Ono što nam se, kao laicima za fitness, najviše dopalo na prvi pogled je dizajn: jednostavan, pregledan, ukusan. Vidi se da je priličan budžet potrošen na ovu aplikaciju – a nije ni čudo, jer iza nje svojim kapitalom stoji Johnson & Johnson, brend kojeg najbolje poznajemo po pelenama, ali i koječemu drugom korisnom za zdravlje i ljepotu. K tome, u kreiranju je sudjelovao i stanoviti Chris Jordan, koji je globalni autoritet za fiziologiju.

7 Minutes Workout

A kad već spominjemo globalna pitanja: šteta da aplikacija ne nudi i hrvatski među tridesetak jezika na koje je prevedena. No to je naša jedina zamjerka: sve drugo je za pohvalu. Ostaje samo da ostanete ustrajni i svaki dan ju koristite (u tome će vam pomoći i sama aplikacija – podsjetnicima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.