Garmin se danas pridružio proizvođačima smartwatch uređaja koji su predstavili nove modele u tjednu prije službenog početka sajma IFA (otvara se u subotu u Berlinu).

Vivoactive 3 (na uvodnoj slici) je novi model koji je relativno malen i tanak te jeftiniji od ranijih Garminovih uređaja. Ima ugrađeni GPS, brojač otkucaja srca i 15 aplikacija (većinom za vježbanje) plus podršku za nezavisne aplikacije kao što je Uber. Uz touchscreen, funkcije se mogu kontrolirati potezanjem prsta (swipe) po okviru.

Najveća novost ovog uređaja je Garmin Pay: mogućnost da plaćate njime na 6,6 milijuna prodajnih mjesta širom svijeta – bez da nosite svoju MasterCard/Visa karticu ili smartfon.

vivomove

Vivoactive 3 će koštati 329 eura, a za 199 moći će se kupiti Vivomove HR (na gornjoj slici) koji se na prvi pogled gotovo i ne razlikuje od „neinteligentnog“ sata. Za razliku od starog modela, mjeri otkucaje srca (otuda ovo HR – heart rate, a ne Hrvatska) te bilježi korake, rezultate vježbanja i spavanja te sve to sinkronizira s aplikacijom Garmin Connect na računalu ili smartfonu.

Po istoj početnoj cijeni nudit će se i Vivosport, pametna narukvica koja također ima GPS, senzor otkucaja srca i dugotrajnu bateriju (izdržat će tjedan dana: dva dana dulje od Vivomovea HR). Vivosport ima always-on zaslon u boji, prikazuje razinu stresa i VO2 max, a jedinstvena mogućnost joj je Live Track, preko koje svi kojima podijelite link mogu pratiti gdje se trenutačno nalazite.

Samsung Gear Sport

Samsung je dan prije (jučer) također predstavio tri nosiva uređaja.

Gear Sport (na gornjoj slici) je ručni sat namijenjen – sportašima, u prvom redu plivačima kojima je namijenjen aplikacija tvrtke Speedo. To je, lako kaže Samsung, „elegantan pametni sat s praktičnim ali minimalističkim kružnim, 1,2-inčnim Super AMOLED zaslonom“ ali „dizajniran imajući na umu vojničku izdržljivost“.

Gear Fit2 Pro (na donjoj slici) je sportska narukvica, također sa GPS-om, senzorom otkucaja srca te vodootporna, a treći novi uređaj je Samsung Icon X 2018 – novi model bežičnih slušalica koje popravljaju nedostatak prethodnika: kratko trajanje baterije.

Nemamo informaciju kada se mogu očekivati na našem tržištu.

Samsung Gear Fit2 Pro

Američki Fitbit je svoj novitet predstavio još dan ranije, neovisno o IFA-i. Fitbit Ionic (na donjoj slici) je prilično krupan, četvrtast sat koji nudi slične mogućnosti kao konkurencija – fitness tracking, praćenje spavanja, GPS, plaćanje, glazbu – ali na vlastitoj platformi koja nije otvorena prema nezavisnim softverašima.

Ionic će se moći kupiti od listopada, po cijeni od 350 eura.

Fitbit Ionic

Danas je objavljeno i istraživanje tržišta IDC-a koje pokazuje da tržište „pametnih“ nosivih uređaja i dalje raste dvoznamenkastom stopom u odnosu na lani, ali da to vrijedi za naprednije uređaje, dok oni jeftini i manje „pametni“ (koji ne podržavaju nezavisne aplikacije) počinju gubiti na popularnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.