SanDisk, odnosno njegov vlasnik Western Digital, predstavio je na sajmu IFA u Berlinu prvu microSD karticu kapaciteta 400 GB – dvostruko većeg od dosadašnjeg rekordera koji je nudio 200 GB.

Kartica je namijenjena u prvom redu mobitelima, ali se uz pomoć priloženog adaptera može koristiti u bilo kojem uređaju koji prima SD kartice (računala, kamere…).

Novi rekorder po performansama ne zaostaje za starim karticama: podržava UHS-I brzinu prijenosa, što znači da za jednu minutu može prebaciti 1200 fotografija. Podržava i A1 specifikaciju, što znači da se nje mogu pokretati aplikacije brže nego s obične kartice.

Još malo brojki: na karticu stane 200.000 fotografija (12-megapikselnih), oko 100.000 pjesama ili 88 cjelovečernjih filmova (u Full HD-i).

I na koncu, brojka koja nas sve skupa možda i najviše zanima: koliko će to koštati? 250 dolara, u SanDiskovom online dućanu. Puno? Pa i nije toliko: kada se pred dvije godine pojavio tadašnji rekorder, SanDiskova microSD kartica od 200 GB, koštala je 400 dolara…

microSD

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.