Sjećate li se trackballa? Te su spravice svojedobno bile dosta popularne: nudile su alternativu klasičnim miševima. Da se podsjetimo: trackball izgleda kao obični računalni miš na kojeg je netko prilijepio dodatnu plohu s velikim kotačićem. Poanta je da mnogi korisnici (primjerice dizajneri) dobar dio vremena potroše na okretanje kotačića miša – pa im dodatni kotačić, veći i osjetljiviji na pomak, itekako pomaže.

Dodatni bonus je što trackball smanjuje naprezanje mišića u odnosu na klasičnog miša – 20%, tvrdi Logitech za svoj novi model MX koji u nazivu, nimalo slučajno, ima i riječ Ergo. Može mu se podesiti i nagib (do 20%), što će ga učiniti još komfornijim za uporabu.

Za komfor je zadužen i izrazito ergonomski, udoban oblik te mekana gumena površina.

Tipka za uključivanje preciznog načina rada omogućuje više razina preciznosti a prateći softver omogućuje da jednim potezom trackballa prebacujete dokumente između dva računala na koje je spojen.

Punjiva baterija omogućit će do četiri mjeseca rada, a nakon toga je dovoljna jedna minuta punjenja da uređaj izdrži cijeli dan.

Logitech MX Ergo se očekuje na hrvatskom tržištu tijekom ovoga mjeseca, po cijeni od 849 kuna.

Logitech MX Ergo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.