Sezona godišnjih odmora je gotova (nažalost!) ali ako se uskoro spremate na put dobro je znati kako Google može biti od pomoći. Od prošlog tjedna, tri Googleove usluge namijenjene putnicima – Trips, Flights i Destinations – nadopunjene su novim mogućnostima i prevedene na nove jezike, među kojima je i hrvatski.

U prvoj fazi, kad još niste sigurni ni gdje ni kad putujete, nego tek razmatrate moguće destinacije, poslužit će Destination. Ta usluga nema posebnu aplikaciju: dovoljno je da u Googleovu tražilicu upišete riječ Odredišta zajedno s imenom odredišta koji vas zanima – primjerice: ‘odredišta provansa’ i pokazat će vam popularna ljetovališta u francuskoj pokrajini Provansi, na koje onda možete kliknuti za više detalja.

google trips

Kada se odlučite za odredište, trenutak je da provjerite kada imate pogodni let. Tome služi Google Flights. Jednostavno unesete odakle krećete, gdje želite sletjeti, kada i Google će prikazati sve opcije, zajedno sa cijenom. Naravno, raspoloživi su i različiti filtri: klasa, broj osoba, broj presjedanja, zrakoplovna tvrtka…

Za razliku od Flights i Destinations, na hrvatski (još) nije prevedena treća usluga: Google Trips. Riječ je o sveobuhvatnoj aplikaciji za smartfone koja će pomoći i u planiranju puta i na njemu samom (predložit će izlete, i voditi vas do odredišta). Ona još nije prevedena na hrvatski – u ovoj rundi su tek došli na red svjetski jezici kao što su njemački i francuski – ali nedavno smo ju recenzirali i možemo vam ju preporučiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.