Nema sumnje da projektori daju bolju sliku od televizora – da nije tako, nitko ne bi išao u kino – ali uz projektore vežemo barem tri nedostatka: teško ih je smjestiti u prostoriju (i nezgodno je kad prođete pored njih), koštaju više od televizora a skupo košta kada im morate zamijeniti lampu.

Epsonov projektor Home Cinema LS100 nema nijednu od tih mana. Zahvaljujući tehnologiji ultrakratkog dometa, može se smjestiti na par decimetara od zida na kojeg će projicirati. Ne košta malo – na američkom tržištu, gdje je premijerno predstavljen – košta tri tisuće dolara, no to je manje nego što ćete platiti televizor s ekranom od 72″ – gotovo upola manjim.

Lampe nema jer projektor koristi lasersku tehnologiju, koja će izdržati deset godina uporabe. Pokriva ga i petogodišnje jamstvo.

Ključna prednost ovog projektora je ipak kvaliteta slike: Epson tvrdi da je kvaliteta slike posve ravna LCD televizorima – doduše, uz uvjet da se koristi odgovarajuće osvjetljenje i po mogućnosti projekcijsko platno. No sudeći po karakteristikama (svjetloća od 4000 lumena, kontrast 2.500.000:1) i uz „normalno“ osvjetljenje te bez platna slika je usporediva s LCD TV-ima, što potvrđuju i prve reakcije medija prilikom predstavljanja na sajmu CEDIA.

Na našem se tržištu očekuje u studenom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.