Meizu, jedan od vodećih kineskih proizvođača mobitela, danas je u Pekingu predstavio novi model početne klase: M6.

Mobitel je napravljen tako da izgleda kao da mu je tijelo metalno. Meizu je uveo novi proizvodni proces nazvan Non-Conductive Vacuum Metallization kojim se na plastično kućište nanosi tanki metalik film. Išao je čak dotle da se sa stražnje strane na dva mjesta nalaze trake koje izgledaju kao one koje presijecaju metal na mobitelima s metalnim kućištima – gdje poboljšavaju prijem bežičnih signala, dok ovdje nemaju nikakvu korisnu funkciju.

Od elemenata koje ne očekujemo na mobitelima ove klase, tu je i skener otiska prsta za kojeg se Meizu hvali da je jedan od najbržih: prepoznat će otisak u dvije desetine sekunde. Među specifikacijama odskače i kapacitet baterije: 3070 mAh – to mora biti dovoljno da par dana održi mobitel s 5,2″ ekranom, HD razlučivosti – te mogućnosti kamera od 13 i 8 megapiksela, čije će snimke automatski poboljšati softver ArcSofta.

Na domaćem kineskom tržištu M6 se nudi u četiri boje za 699 juana (za verziju s 2 GB RAM-a i 16 GB flash memorije) odnosno 899 juana (3/32 GB; obje verzije primaju i micro SD kartice). Podsjetimo, jedan juan vrijedi otprilike jednu kunu – no cijene ne uključuju PDV, pa kod nas očekujte četveroznamenkaste.

Domaći zastupnik Mobis već je otvorio web stranicu preko koje možete obaviti prednarudžbu Meizua M6.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.