Učenje stranog jezika je igra memorije. Fluent Forever je cheat code.

Tako piše na vrhu stranice posvećenoj crowdfunding kampanji koja je na najboljem putu da sruši rekorde. Fluent Forever je aplikacija za učenje stranih jezika – „prva koja će vas naučiti da mislite na novom jeziku“, hvali se njen autor. A taj autor je – operni pjevač. Zove se Gabriel Wyner, iz Chicaga je, i iz hobija je krenuo učiti strane jezike. Razvio je vlastitu metodu kojom je za par mjeseci naučio njemački, talijanski, francuski, ruski, španjolski i (vrhunac!) mađarski. O toj je metodi napisao knjigu Fluent Forever koja je postala bestseller, a sada je taj poliglot koji je diplomirao strojarstvo na UCLA-i (nećemo spominjati četiri diplome u vezi glazbe) pokrenuo kampanju za istoimenu aplikaciju za Android i iOS smartfone.

I zaradio 100.000 dolara za 53 minute.

U ovom trenutku, kampanja je prikupila više od 300.000 dolara (cilj joj je bio 250.000) i još ima 26 dana da sruši dosadašnji rekord Kickstartera za softverske kampanje kojeg drži Flag s 331.949 $.

Fluent Forever

Wynerova metoda se (pojednostavljeno) temelji na tome da najprije naučite izgovor, a zatim gledate slike i niti ne pokušavate naučiti prijevode; umjesto toga, treba naučiti misliti na stranom jeziku. Daljnji proces se prilagođava osobinama onoga tko uči – tome služi aplikacija – ali sve skupa se da savladati i uz manje od pola sata učenja dnevno.

Fluent Forever nije jeftin: za 40 dolara osigurat ćete si mjesec dana učenja, 75 dolara će biti dovoljno za pola godine a 120 dolara za godinu dana učenja, plus potpisanu knjigu autora. Naravno, sve će to biti skuplje nakon kampanje…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.