Na svojoj konferenciji Ignite u Orlandu, Microsoft je predstavio niz noviteta, od kojih su dva najveća novi „okusi“ paketa Microsoft 365, koji uključuje Windows 10, Office 365 i paket Enterprise Mobility + Security. Podsjetimo, prva dva paketa Microsoft 365 predstavljena su u srpnju – a kome su namijenjeni, jasno je već iz njihova naziva: Enterprise i Business.

Isto je i s novim paketom Microsoft 365 Education, namijenjenom studentima, školarcima i obrazovnim ustanovama, koji uz tri gore navedene komponente sadrži i Minecraft Education Edition. Bit će dostupan od 1. listopada.

Drugi danas predstavljeni paket zove se Microsoft 365 F1 a namijenjen je takozvanim firstline radnicima: onima koji rade direktno s kupcima – iza pulta, na info-kiosku ili štandu, u pozivnom centru i slično. Njima je Microsoft uz softverski paket pripremio i hardversku ponudu: posebne verzije ultraprijenosnika HP Stream 14 Pro, Acer Aspire 1 i Swift 1 te Lenovo V330 (cijene i dobavljivost na američkom tržištu su objavljene ovdje).

Na konferenciji Ignite Microsoft je najavio i promjene u Excelu, koji će od početka slijedeće godine znati prepoznavati nove tipove podataka (primjerice, znat će da je Indija – država), kao i prvi korak prema spajanju Microsoftove lanjske akvizicije, LinkedIna, s Officeom: ubuduće će Office 365 automatski integrirati informacije s LinkedIn profila.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.