Umjetna inteligencija je tema o kojoj često pišemo na digitalno.hr, a sada je to postala i tema konferencije koja će se idućeg tjedna održati u Zagrebu, u Kraš Auditoriumu.

Ako smo dobro dešifrirali stranicu za prijavu na konferenciju, ulaz se plaća 860 kuna po osobi.

Iz Italije na konferenciju dolazi Bernardo Magnini, autor 170 znanstvenih članaka iz računalne lingvistike koji će predstaviti najnoviji napredak u razvoju chat botova. Manos Tsagkias iz 904Labsa (Nizozemska) upotrebljava AI tehnologiju u pretraživanju, a pričat će o procesu od prikupljanja do pripreme podataka, ali i o konkretnim tehnikama kao što he reinforcement učenje. Mark Torr iz Microsofta govorit će o budućnosti masovne upotrebe AI tehnologije u svim sferama poslovanja. Thorsten Gressling dolazi iz Njemačke i dat će širi pogled na AI tehnologiju kroz prizmu politike i društva.

Osim uglednih stranih stručnjaka na konferenciji će se okupiti mnogi koji se u Hrvatskoj bave AI tehnologijama. Tu će biti predstavnici znanstveno-istraživačkih grupa: Jan Šnajder i Ivana Podnar Žarko s FER-a, Bojan Jerbić s FSB-a, Markus Schatten, Igor Tomičić i Bogdan Okreša Đurić s FOI-a. Što se praktično radi u Hrvatskoj industriji predstavit će nam stručnjaci iz Microsofta, DRAP.ai, Microblinka, Spana, Styrije i vHearta. Jurica Cerovec ispričat će što Microblink Research radi na području strojnog i dubokog učenja. Davor Runje (Drap) će demonstrirati kako se deep learning koristi u dijagnostici na primjeru EKG-a u domaćem startupu vHeart. Izazove primjene te tehnologije unutar Styrije predstavit će nam Marko Velić, a Darko Jovišić iz Spana pričat će o automatizaciji radnih mjesta.

Tema umjetne inteligencije će uključiti i pravne aspekte za što će se pobrinuti istaknuti pravni stručnjak Mladen Vukmir. O poslovno-pravnim izazovima rada na sigurnosno osjetljivim podacima predstavit će Hajdi Ćenan iz Drapa. Ivan Maglić iz Gartnera vodit će panel o primjeni AI tehnologija u Hrvatskoj, na kojem će pokušati dati odgovor na pitanje kako trenutno stojimo u odnosu na svijet i koje su mogućnosti rasta u ovom području.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.