Za sve one koji se nisu saživjeli s idejom softverskog paketa u oblaku Office 365 koji se svako malo nadograđuje i plaća u obliku pretplate, Microsoft je najavio novu verziju „klasičnog“ Officea.

Novi paket uredskog softvera zvat će se Office 2019, a izaći će sredinom 2018. godine. (Podsjetimo, aktualna verzija se zove Office 2016 a izašla je 2015.) Novi će Office činiti Word, Excel, PowerPoint i Outlook te serverske verzije Exchangea, SharePointa i Skype for Businessa.

Office 2019 je ukratko predstavljen jučer na konferenciji Ignite u Orlandu, a s javnošću je podijeljeno samo par „cveba“. Tako se zna da će sve Office aplikacije podržavati unos e-olovkom, i bit će kadre razlikovati kako se ona koristi: s kolikim pritiskom, pod kojim kutom… Excel će ponuditi nove tipove formula i grafikona a PowerPoint nove tipove animacija (Morph i Zoom) – koje su, usput budi rečeno, već dostupne korisnicima Officea 365.

Ostaje vidjeti hoće li kupci novog Officea 2019 dobiti išta novog što već prije njih nisu iskusili korisnici Officea 365…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.