Obnovljena verzija Nokijinog klasika predstavljena je početkom godine na Mobile World Congressu i smjesta postala najveći hit sajma, unatoč modernijoj konkurenciji. Ljetos se pojavila i na našem tržištu, i premda u našoj recenziji nije najbolje prošla, prometnula se u najveći hit ove godine obnovljene ponude Nokije.

Novoj verziji mobilne uspješnice iz 2000. godine najviše smo zamjerili sporu internetsku vezu. Izgleda da su to akceptirali i u finsko-kineskoj Nokiji, jer su danas predstavili novu verziju: Nokiju 3310 3G, koja je konačno kadra spajati se na internet brzinama na koje smo navikli.

Obnovljena verzija klasika predstavljena je u Australiji, gdje će se najprije naći na tržištu jer ta golema a relativno slabo nastanjena zemlja ima velika područja koja uopće nisu pokrivena 2G nego samo 3G signalom. Slijedi Singapur koji je posve ukinuo 2G mrežu i zamijenio ju 3G (i 4G) mrežama, te još nekoliko istočnoazijskih zemalja s razvijenijim 3G mrežama.

Nemamo informaciju kada Nokia 3310 3G stiže na naše tržište, te po kojoj cijeni, ali proizvođač je objavio kako se u „ostatku svijeta“ ona može očekivati od sredine listopada, po cijeni od 69 eura – ne bitno višoj od stare verzije.

Slično tome, ni trajanje baterije nije radikalno srezano: 2G verzija je mogla izdržati i dulje od mjesec dana s jednim punjenjem a za novu se verziju tvrdi da će izdržati 27 dana na čekanju ili 6,5 sati razgovora.

Promijenjene su još neke sitnice koje smo zamjerili u recenziji: tako će na novoj verziji biti moguće promijeniti boje i pozicije ikona.

No, ni nova verzija ne nudi Wi-Fi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.