U samo šest dana startup je prešao minimalnu kapitalizaciju od 2,1 milijuna američkih dolara i prikupio ukupno 2,6 milijuna dolara (odnosno 8.479 jedinica valute pod nazivom Ether, u sklopu mrežnog protokola Ethereum). Sredstva će biti iskorištena za nastavak razvoja i daljnje unapređenje platforme koja će biti puštena u rad u roku od 6 mjeseci.

Iza prvog hrvatskog ICO-a (Initial Coin Offering) stoje osnivači startupa Digital Assets Power Play: Matej Ujević (CEO), Nikola Jokić (CTO), Saša Hunjak (CFO) i Milovan Pasini (COO). Uključujući osnivače, projekt trenutno vodi tim od sedmero ljudi.

top hrvatski crowfunding projekti (izvor: DA Power Play)

„Želimo da trgovina kriptovalutama bude jednostavna i dostupna svima. Koristeći našu platformu, korisnicima želimo omogućiti osmišljavanje strategija i automatizaciju trgovine s transparentnim i vidljivim podacima zasnovanim na blockchain tehnologiji. Platforma DA Power Play pomoći će stvoriti demokratizirani Wall Street. Našom platformom želimo omogućiti revoluciju u trgovanju kriptovalutama“, izjavio je Matej Ujević, suosnivač i izvršni direktor DA Power Playa.

investicije u hrvatske startupove (izvor: DA Power Play)

DA Power Play je tako postao uvjerljivo najuspješniji hrvatski startup u crowdfunding kampanjama: slijede ga Vitastiq, Trillenium i ZIP Inkubator koji su zajedno osigurali upola manje. Prema podacima koji je iznio sam DAPP, pozivajući se na javno dostupne izvore, riječ je o petoj najvećoj investiciji u hrvatski startup: više su dosad osigurali samo Rimac, Bellabeat, Photomath i Farmeron.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.