M SAN Grupa je danas predstavila novu liniju televizora koji se proizvode u vlastitim pogonima u Rugvici kraj Zagreba – jedinoj proizvodnoj liniji TV-a u ovom dijelu Europe, u rasponu od Slovačke do Turske. Štoviše, riječ je o jednoj od samo dvije proizvodne linije na našem kontinentu u kojoj se proizvode sami zasloni (od LED panela koji dolaze već pripremljeni – oni se pak proizvode u samo pet tvornica u svijetu, a svih pet je smješteno u Aziji).

Taj prvi dio proizvodnje smješten je u tkz. čistoj sobi u kojem operiraju djelatnici odjeveni u sterilna antistatička odjela sklapaju ekrane – „cijela atmosfera podsjeća na SF filmove“, kažu u M Sanu.

Čista soba u Rugvici

Tri nova 4K televizora opremljena su prijemnicima za DVB-T2 (novu generaciju digitalne televizije, koja će podržavati 4K razlučivost a očekuje se da će on u Hrvatskoj 2019. godine zamijeniti sadašnji standard DVB-T), kao i kabelsku (DVB-C) i satelitsku televiziju (DVB-S i S2; preko ovog drugog standarda se već emitiraju 4K kanali) te CI+ karticu (preko koje se mogu gledati plaćeni paketi kao što je MaxTV, Evo TV…). Podržani su i napredni audio kodeci (Dolby Digital+, HE-AAC…).

Riječ je o Smart TV-ima koji pogoni Android (u nešto starijoj verziji 5.1.1), tako da s njega možete pokretati aplikacije. Unaprijed su instalirani YouTube, Gmail, Chrome, Gmail i MX Player, kao i nekoliko aplikacija preko kojih s mobitela možete daljinski upravljati TV-om i bežično slati na njega video, glazbu i fotografije.

Proizvodna traka u Rugvici

Televizori su opremljeni s 1,5 GB radne memorije i 8 GB za pohranu (od kojih je oko 5,5 GB raspoloživo korisniku) a dolaze s dvogodišnjom garancijom.

U M Sanu očekuju da će do kraja godine prodati oko 4000 komada novih 4K televizora u Hrvatskoj te ponuditi ih i u inozemstvu, na tržištima EU zemalja i u regiji.

Sva tri modela već su dostupni na našem tržištu, na više od stotinu prodajnih mjesta, po cijeni od 3.499 kuna (43″ model), 3.999 (49″) odnosno 4.699 kuna (55″).

Predstavnici M Sana su usput izrazili i zadovoljstvo prodajom svog najjačeg modela smartfona Fly 4 za kojeg očekuju da će do kraja godine prodati deset tisuća primjeraka.

Đelo Hadžiselimović pred TV-om kojeg je odabrao

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.