Jučer je predstavljena druga generacija HP-ovog prestižnog ultraprijenosnika Spectre 13.

Manje dimenzije omogućio je pomodno tanak okvir oko ekrana, tako da je novi model još tanji i plići od prethodnika (HP se pohvalio da je najtanji u klasi, s 10,4 mm, no samo par sati kasnije nadmašio ga je Google Pixelbook koji u boku mjeri 10,1 mm). Ekran je osjetljiv na dodir a u najjačoj izvedbi nudi 4K razlučivost. Dizajn je također „uglancan“: rubovi su zaobljeni, a aluminijsko kućište je dobilo završni finiš nalik na keramiku, sa zlatnim akcentima. Uz srebrnu, nudi se i u bijeloj varijanti.

Još veće promjene su u unutrašnjosti. Novi Spectre 13 pokreću Intelovi procesori Core i5 i i7 posljednje, osme generacije, i to oni snažniji, serije U sa četiri jezgre umjesto specijaliziranih, slabijih Coreova za ultraprijenosnike. Unatoč tome, trajanje baterije je produženo u odnosu na stari model: do 11 sati.

HP Spectre x360 13
HP Spectre x360 13

Istodobno je predstavljen i novi model HP Spectre x360 13, malko deblja i jeftinija verzija koja se može zakrenuti za 360 stupnjeva i koristiti kao tablet. Uz nove procesore, tanji okvir i dizajnerske finese, novi Spectre x360 je dobio i čitač otiska prsta, HP-ovu SureView tehnologiju koja osigurava privatnost tako da ljudi oko vas ne vide sadržaj ekrana te poboljšanja.

Novi će modeli biti dostupni na američkom tržištu od 29. listopada po početnoj cijeni od 1.299 odnosno 1.149 dolara, a ubrzo nakon toga ih očekujemo i kod nas.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.