Već se dugo vremena špekulira o smrti Windows Mobilea, Microsoftove platforme za smartfone koja već godinama bilježi slobodan pad, no dosad nije bilo službene potvrde iz Microsofta. Do jučer.

Jučer je Joe Belfiore, dopredsjednik Microsofta u tweetu potvrdio kako više neće biti novih Windows mobitela, pa niti novih mogućnosti. „Naravno, nastavit ćemo podržavati platformu, izdavati zakrpe za bugove i sigurnosna ažuriranja.“

Belfiore još od kolovoza koristi Samsung Galaxy S8, a sada je priznao da je prešao na Android „radi bolje ponude aplikacija i boljeg hardvera“. Otac Microsofta, Bill Gates, također je prošlog tjedna priznao Fox Newsu kako koristi Android.

Prošlog tjedna je stigla i vijest da HP odustaje od daljnjeg razvoja Elite x3, najnaprednijeg Windows mobitela.

Windows Mobile

Microsoft već dulje vrijeme podržava konkurentske mobilne platforme: tako je u četvrtak predstavio mobilne verzije svog web preglednika Edge za iOS i Android te novi Microsoft Launcher za Android.

Microsoft je prošlog tjedna objavio da odustaje od još jedne neuspješne ponude: glazbenog servisa Groove, kojeg je gurao korisnicima Windowsa. Onih par njegovih pretplatnika Microsoft će otpraviti na Spotify.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.