Kinesix ThermoSmart je ime „pametne“ jakne koja se trenutačno nudi preko Kickstarter kampanje. Cijena joj nije niska – 348 kanadska dolara (nešto manje od 1.800 kuna) – ali koštat će 559 dolara kada stigne u prodaju (u siječnju – usred zime).

Međutim, ova jakna nema parnjaka. Postoje jakne s ugrađenim grijanjem, ali ova sve radi automatski, „inteligentno“. Senzori bilježe temperaturu i izvana i iznutra, ispod jakne, tako da neće badava grijati dok se krećete, vježbate ili dok ste u zagrijanom prostoru. Zato će automatski krenuti grijati čim temperatura padne ispod određene razine.

Grijači se nalaze u tri zone: sprijeda, straga i u rukavima, tako da možete odabrati da grije samo jednu ili dvije zone.

Naravno, možete mobitelom definirati kada će grijati, i kako – ali njena najbolja mogućnost je što ne morate ništa definirati: ostavite li ju na automatici, sama će pokrenuti grijanje i isključiti ga.

ThermoSmart jakna je sada na otprilike trećini crowdfunding kampanje i zaradila je otprilike trećinu od ciljanih 62.000 kanadskih dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.