Facebook već ima tri proizvoda koje koristi više od milijardu ljudi: samu društvenu mrežu Facebook, njegov Messenger i akviziciju WhatsApp. Međutim, danas je Mark Zuckerberg izjavio da želi milijardu korisnika za još jedan svoj proizvod: VR kacigu Oculus.

Prvi korak ka ostvarivanju tog cilja je novi model koji će se nuditi po sniženoj cijeni. Oculus Go izaći će početkom slijedeće godine i koštat će samo 199 dolara. (Istodobno, prvi, originalni model Oculus Rift snižen je na 399 dolara, i to u paketu s dodacima i šest VR naslova.)

Oculus Go
Oculus Go (foto; Facebook)

Oculus Go je samostalan VR proizvod: ta kaciga ne zahtjeva (papreno skupi) PC. No ne zahtjeva ni mobitel, poput (naj)jeftinijih VR kaciga koje se „kače“ na mobitel – kao što je Samsung Gear VR, pogonjen Oculusovom tehnologijom. Zuckerberg kaže da spadaju u sweet spot između Rifta i uređaja koji se oslanjaju na mobitel; po kvaliteti je Go bliži ovim prvima, ali je za razliku od njih bežičan. K tome, na Gou će raditi VR aplikacije i igre rađene za Gear VR.

Nova je VR kaciga lagana, obložena mekanom tkaninom koja propušta zrak.

Oculus se pohvalio novim, brzim LCD ekranom i optikom koja je njegova najbolja dosad. I razlučivost je viša: 2560*1440 (Rift nudi 2160*1200). Tu su i zvučnici ugrađeni u traku za glavu, koji nude spatial audio tehnologiju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.