HP jest najveći proizvođač (osobnih) računala ali je relativno novi igrač na tržištu opreme koja je namijenjena isključivo za gejmere. Riječ je o seriji Omen (iz nekog razloga, HP ju voli pisati velikim slovima: OMEN – ali mi ćemo se zadržati na malim slovima koja ne vrište). Uz Omen prijenosnike i inovativna stolna računala, HP od lani nudi i komplementarne periferne uređaje za igrače, kao što su ove slušalice. I dok su se tada mogle kupiti za stotinjak eura, no moramo priznati da nas je na recenziju ponukala tek sadašnja, značajno snižena cijena.

Dizajn i performanse

HP-ove gejmerske slušalice su nas iznenadile već svojim pakiranjem: obzirom na (prvobitnu) cijenu i namjenu, očekivali smo više luksuza – ali HP se očito radije odlučio na no nonsense filozofiju: nema tu ništa nepotrebnog, nikakvih ekstravagancija. U čvrstoj kutiji uredno su složene slušalice, nešto neophodnog pribora – i ništa više. A nakon otpakiravanja, isti dojam: slušalice su nedvojbeno kvalitetno napravljene, ali ne vrište nikakvim luksuzom; sve je prilično decentno.

Međutim, dovoljno je staviti ih na glavu da se dojam promjeni: na prvi pogled ne djeluju naročito udobno, ali na glavi ostavljaju upravo taj dojam: udobnosti. Gornja traka se udobno oblikuje prema glavi, a slušalice – premda uopće ne izgledaju tako na prvu loptu – su iznimno udobne i lagane. Naravno da smo ih smjesta uposlili za dulju igraću sesiju i – dojam se nije promijenio: toliko su udobne da ćete gotovo smjesta zaboraviti da ih nosite na glavi. A taj dojam se nije promijenio niti nakon par dana druženja: Omen sluške su izrazito udobne i nije ih problem nositi satima i satima. Prozračne su i „dišu“ pa se nećete znojiti ispod udobnih jastučića.

HP Omen Headset

Kvaliteta zvuka je također ugodno iznenađenje, a sve stane u jednu riječ: uravnoteženost. HP se hvali da je u dizajnu zvuka konzultirao profesionalne igrače, a u je lako povjerovati: Zvučna slika je već na prvi pogled posluh balansirana tako da jasno čujete sve frekvencije, ali tijekom igranja ćete jasno čuti svaki šušanj koji bi vam na zvučnicima vjerojatno promakao. Sve skupa zvuči uvjerljivo i prirodno, ali uz visoku posvećenost detaljima.

Mikrofon je smješten tako da se lako izvlači (i sprema) a naši suigrači su nam potvrdili da dojam koji smo stekli sa zvukom iz slušalica vrijedi i za mikrofon: čut će vas jasno.

Kabel je vrlo kvalitetan i izdržljiv, ne petlja se. Na njegovom kraju je standardni 3,5-milimetarski priključak preko kojeg ga možete iskoristiti na mobitelima, a u kutiji je i adapter sa zasebnim priključkom za mikrofon – preko njega ćete ga spojiti na PC.

Ako taj PC nosi logotip Omen, na raspolaganju su dodatne mogućnosti podešavanja u softveru – premda i bez njih sve lijepo radi.

HP Omen Headset with SteelSeries

Opći dojam

Forma prije funkcije – tu staru mudrost HP je izveo do maksimuma, ponudivši slušalice koje ne plijene pojavom ali su itekako iskoristive: što ih dulje koristite, to ćete dublju privrženost razviti prema njima.


+

  • Uravnotežen zvuk
  • Cijena
  • Udobnost

  • Neimpresivan izgled

479 kuna

Mikronis

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.