Četiri godine nakon što je Microsoft osnovan u New Mexicu, 1979. godine, tvrtka je odlučila preseliti se. Novi je dom pronašla par tisuća kilometara dalje, na sjeverozapadu SAD-a, na rubu grada Redmonda. On je ispunjavao svih pet kriterija Microsoftovih čelnika, pa i taj da nova lokacija mora imati vlastiti park za djelatnike.

Na rubu ta dva četvorna kilometra netaknute prirode, ovog su ljeta sagrađene tri nove sale za sastanke – u krošnjama drveća. Za njih je Microsoft angažirao Petea Nelsona, zvijezdu TV serije Bajkovite kućice na drveću koja se emitira na Animal Planetu.

Kućice su otvorene svim djelatnicima, i naravno da su se pokazale kao hit. „Priroda stimulira neurone u našim mozgovima, smanjuje stres i podiže nam imunitet“, citiraju na blogu Microsofta ugledne znanstvenike koji ujedno podsjećaju kako priroda čini da se osjećamo pozitivnije, kreativnije i fokusiranije, jer nam se mozak odmara od stresa koji nastaje na poslu.

Naravno, sve kućice na drvu su pokrivene Wi-Fi signalom, a utikači za punjenje laptopa i smartfona skriveni su u rukohvatima na ogradi. Tu su i roštilji za opuštanje nakon sastanaka.

„Kreativnije i fleksibilnije radno okruženje omogućuje nam da budemo kreativniji i produktivniji u onom što radimo“, zaključuju u Microsoftu, gdje ne bez ponosa kažu kako njihove kućice više podsjećaju na Hobbita nego na HQ.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.