Ekran mobitela ne može biti prevelik, zar ne? Da nije tako, ne bi postojali phableti, mobiteli koji su preveliki da ih držite u jednoj ruci – a ipak, oni ne samo da postoje nego su sve popularniji. Kako onda riješiti taj problem – da želimo što veće ekrane, a da nam ipak stanu u ruku, i u džep?

ZTE, jedan od najvećih kineskih (a time automatski i svjetskih) proizvođača mobitela, ponudio je originalan odgovor. Zove se ZTE Axon M i od jučer je dostupan na američkom tržištu, ekskluzivno kod operatera AT&T-a. Kasnije stiže i u Europu.

Prve reakcije američkih novinara su entuzijastične, jer ovaj mobitel donosi nešto novo: rasklapa se poput knjige, da bi se ukazala dva 5,2″ ekrana (Full HD, Gorilla Glass 5). Kada se slika prikaže preko dva ekrana, tada dobivate sliku kao na tabletu i ne puno manju od one na laptopu. Dakako, iskustvo ipak nije isto jer između dva ekrana je okvir, ali na to se valjda da navići…

Naravno, možete ga koristiti i na klasičan način: tada drugi ekran miruje na stražnjoj strani. Ali to nije sve: kao što se proizvođači konvertibilnih laptopa/tableta vole hvaliti kako im uređaji četiri načina rada, tako to vrijedi i za ovaj ZTE.

Dual mode omogućuje da na jednom ekranu gledate jedno, a na drugom drugo: primjerice, dok gledate video na drugom možete pratiti tweetove. Mirror mode omogućuje da istu sliku prikažete na oba ekrana, a u tom slučaju ćete postaviti mobitel kao na donjoj slici, tako da i vi i osoba koja sjedi preko puta vas – vidite isto.

ZTE

ZTE Axon M na američkom tržištu košta priličnu svotu: 725 dolara, no zauzvrat nudi vrhunske karakteristike: procesor Snapdragon 821, 4 GB RAM-a, 64 GB ugrađene memorije i utor za mikro SD, Sonyjevu kameru od 20 MP s f/1.8 (da, kamera je samo jedna; ako poželite selfie, naprosto zakrenete mobitel!), brzo punjivu bateriju od 3180 mAh, stereo zvuk… Karakteristike su nabrojane detaljno, ali ZTE je ipak „zaboravio“ navesti jednu: težinu. 230 grama – tvrde nezavisni izvori…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.